Vecka 23 (VT11)

Tredje veckan på terminen har varit ganska intensiv med undervisning alla dagar.

I kursen lärarroll i förändring kör vi nu en liten slutspurt inför kursens första skriftliga inlämningsarbete. Distanssänt seminarium på måndagen som var fortsättning om förskolans historia, följt av besök från en Uppsalalärare på tis-ons som höll i föreläsning, filmvisning och laborationer om Friedrich Fröbel, hans pedagogiska idéer och inverkan på dagens förskolor. Nu har vi all info vi behöver för att skriva skriva i nästa vecka och sammanfatta allt vi vet. :)

Hållbar utveckling kör på med heldagsföreläsningar tors-fre. Första halvan av kursen är nämligen intensiv teori, så att vi får massor av tid till projektarbete i flera veckor senare. Denna vecka besöktes vi av flera olika gästföreläsare och lärde oss om till exempel Fair Trade, hållbar energiförsörjning, begrepp inom miljö och natur, Ekobyar och Ekokommun Gotland.

Mot slutet av veckan börjar det bli varning för skrivkramp och deghuvud. Det är så synd om stackars föreläsare som kommer sist på dagen och pratar om jätteintressanta saker - och vi ser ut som zombies i ansiktet. Vi bryr oss, jag lovar! Vi har bara lite short attention span! :D

Bra länktips om hållbar utveckling:
Breathing Earth - interaktiv karta för utsläpp och befolkningsökning
Transition Network
Omställning Sverige
Carrotmob - the opposite of a boycott!
Fairtrade Sverige - trade, not aid!
Suderbyn - en satsning för ekologiskt boende och permakultur i Ekobyn

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Min profilbild