Praktisk erfarenhet

Det är sommar i förskolan. Barnen är få och planeringen tunn. Jag utnyttjar spontana tillfällen för lärande och badar barnen i språk och omsorg. Ibland får jag en vag tanke, "man kanske skulle hålla ett pass drama eller något...?", men det passerar snabbt. Barnen njuter av att leka fritt och stora åldersskillnader gör det svårt att skapa ledd aktivitet på lagom nivå.

En bra sak med detta är att jag får möjlighet att fokusera på praktisk erfarenhet. Ett av mina utvecklingsområden har att göra med att sätta gränser, följa rutiner och vara tydlig och konsekvent. Detta, samt uppdraget att garantera säkerhet och främja trygghet, är något jag kan träna under sommaren. Mindre pedagogik och mer omsorg blir det, just nu. Jag har mycket praktiskt att lära från de som jobbat länge.

Jag får ursäkta dålig uppdatering på bloggen, vilket delvis beror på att jag bloggar via en dålig app. Jag kan inte spara utkast, ändra kategori, lägga till taggar, radera eller ändra i publicerade inlägg. Flera gånger har jag knappat fram långa texter i telefonen som aldrig publicerats utan bara försvunnit. Irriterande. Hoppas att jag kan fixa en bättre lösning på detta.

Ha en fortsatt trevlig sommar, både ni som jobbar och ni som semestrar!


bloglovin

bloglovin

Blogg listad på Bloggtoppen.seVetenskap bloggar

RSS 2.0