Seminarie: Gotlands kommun om sommarjobb 2010

Att sommarjobba eller jobba extra kan vara en viktig del i att få sin studentekonomi att gå ihop. Därför valde jag som dagens första senarium att lyssna på kommunen och vad de har att erbjuda på den fronten.

Gotlands kommun är inte helt överraskande Gotlands allra största arbetsgivare. Man viftar med siffror som 6300 medarbetare, 440 yrkeskategorier, 500 nya medarbetare varje år och 800 sommarjobbsplatser. För de som vill sommarjobba i år finns 15 olika positioner som man kan intresseanmäla sig till, med anställningar inte bara i Visby utan över hela ön. De flesta är relaterade till vård och omsorg, till exempel sjuksköterska, behandlingsassistent, boendestödjare eller personlig assistent, men det finns ett par andra områden, till exempel gaturenhållning eller städare.

För att bli anställd av Gotlands kommun måste man vara minst 18 år. På vissa befattningar är det det enda minimikravet, på många behövs även körkort. För sjuksköterskor och liknande behövs förstås lämplig utbildning men det finns alltså många positioner vi lite oerfarna studenter kan söka. Ofta ser man mycket på personliga egenskaper och erfarenheter för att se om man är lämplig. Det är upp till dig själv att fylla i så mycket bra information som möjligt när du gör din ansökan om du vill ha en bra chans att bli kontaktad för intervju.

Mer information och möjlighet att anmäla ditt intresse för sommarjobb på kommunen finns på gotland.se/jobbahososs

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Min profilbild