Recept: Makaronipudding med broccoli och ädelost
På helgkvällarna vill man kanske laga något lite lyxigare än nudlar och korv, och så småningom lessnar man på att beställa pizza. För mig säger inget myslyx snabbare än just ädelost, mmmm. :) Blir det över går det också bra att frysa in och ha som matlåda senare.
4 dl makaroner
1/2 purjolök
250 g tinad broccoli
125 g ädelost
Äggstanning:
3 ägg
6 dl mjölk
1 tsk salt
Lite svartpeppar
Sätt ugnen på 200 grader. Koka makaronerna enligt förpackningen. Strimla purjon och dela broccolin i mindre bitar. Blanda makaroner, purjolök, broccoli och smulad ädelost i en smord ugnssäker form. Vispa ihop äggstanningen och häll över makaroniblandningen. Grädda i mitten av ugnen i 30-40 min. Servera som ensamrätt eller med kassler eller skinka.
4 dl makaroner
1/2 purjolök
250 g tinad broccoli
125 g ädelost
Äggstanning:
3 ägg
6 dl mjölk
1 tsk salt
Lite svartpeppar
Sätt ugnen på 200 grader. Koka makaronerna enligt förpackningen. Strimla purjon och dela broccolin i mindre bitar. Blanda makaroner, purjolök, broccoli och smulad ädelost i en smord ugnssäker form. Vispa ihop äggstanningen och häll över makaroniblandningen. Grädda i mitten av ugnen i 30-40 min. Servera som ensamrätt eller med kassler eller skinka.
Kommentarer
Trackback