Vecka 16-19 (HT10)

Vecka 16 (alltså kalendervecka 50, sista dag 17e december) var vår sista vecka med klassrumsundervisning för detta kalenderår. Det var en bra vecka med lite neddraget tempo, för en gångs skull. :)

Under 1,5 dag arbetade vi med SKROT-projektet, vilket var mycket kreativt och spännande. Vi arbetade i halvklass och blev indelade i par. Det hela gick ut på att varje par fick ett "anonymt brev" från någon historisk pedagog, där han/hon berättade om sin syn på undervisning och lärande. Efter att ha läst brevet fick vi skapa ett symboliskt 3D-porträtt av denna människa med hjälp av hönsnät, piprensare, papper, färg, verktyg, leksaker och diverse metallskrot. Ni skulle ha sett alla fantastiska kreationer som uppstod! Vi presenterade dem sedan för varandra och förklarade vad de föreställde (vårt porträtt innehöll symboler för individ vs. samhälle, nyfikenhet, teori vs. praktik etc). Dag två spenderades sedan med att lista ut vem våra porträtt föreställde och prata om dem. Vi skapade tidslinjer och värderingsövningar där vi fick placera våra gubbar. Allt blev så mycket tydligare när man fick se och göra! Precis som det ska vara!

Vecka 17-19 pågår nu, vårt "inofficiella juluppehåll". Vi har ingen schemalagd undervisning utan kan sitta hemma och mysa, läsa och skriva. Det är nu det är dags att sammanfatta vad vi gjort på våra två kurser, lärande och kommunikation och ledarskap och grupprocesser. Dags att läsa klart den sista litteraturen och börja skriva - ett PM på 1500-2000 ord och en hemtenta på ca 4500 ord.

Hittills går det bättre än jag trodde, man har hunnit ha lite julledigt också utan att det känns för stressigt. Är det ungefär såhär andra högskolor också gör under julen? Dela gärna med er av era julrutiner i kommentarerna!

Gott Nytt År!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Min profilbild