Använd kommunens bibliotek

Jag har just börjat återupptäcka hur fantastiskt det är, det här med bibliotek. De har ju så mycket att erbjuda - oftast helt kostnadsfritt!

Visby är visserligen inte någon optimal universitetsstad, men Gotlands bibliotek gör sitt bästa och ser till att ha ett väldigt bra samarbete mellan Almedalsbiblioteket och alla andra små, utspridda över ön. På det viset kan jag på nätet reservera böcker som finns i Visby, ett par dagar senare hämta dem i Slite och sedan lämna tillbaka dem var som helst. Många andra kommuner gör på samma vis, vilket är perfekt för oss som bor en bit från högskolan och vill låna lite böcker i förväg på sommaren.

Om man vill låna en bok som inte finns i hemkommunen, kan man beställa dem via fjärrlån från ett annat bibliotek. Att låna böcker från var som helst inom Norden är helt kostnadsfritt (detta gäller Gotland, kolla vad som gäller i din kommun). Böcker utanför Norden kostar 150kr per volym att skicka. Om man vill ha kopior av artiklar skickade kostar det minst 20kr per artikel, eller 1kr per A4. Artikelkopior utom Norden kostar 100kr per artikel.

Egentligen kan man få tag på vad som helst från var som helst, för ganska låga kostnader. Det är som ett snigel-internet, fast med ännu mer innehåll. Tänk vilka möjligheter man har, om man utnyttjar dem!

Klicka här för att gå till Biblioteken på Gotland, Låneregler eller LIBRIS fjärrlån.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Min profilbild