Svar på kommentarer från Sabina

Kommentar på Lärarförbundet:
Jag gillade den posten i början också xD sen tog den aldrig slut.


Svar: Aha.... ajdå. xD

-----------------------
Kommentar på Varför studera pedagogik?

Jag gick bara en termin på lärarutbildningen och läste under den tiden AOU 1. Vilket var enbart pedagogik i princip. Jag lärde mig väldigt mycket och har ända sen dess funderat över hur det är möjligt att det finns så många opedagogiska lärare som jag har träffat på, när utbildningen är så bra som den är!? Till och med jag är efter 5 månader mer pedagogisk än alla lärare jag nånsin haft och de har ändå varit lärare i bra många år.
/ Sabina


Svar: Jag håller med! Och då har jag bara skummat igenom en mini-liten del litteratur. Men så fort jag läser något tänker jag "ahaaaa, gud va smaaaaart, hade ju varit rätt bra om MINA lärare tänkte på det här ibland..." Kan det vara möjligt att lärarprogrammet har blivit så mycket bättre på senare tid? Gick man utbildningen för 30 år sedan fick man förmodligen inte alls samma inställning.
Heja utveckling i lärarutbildningen! Helst ska man ju hålla sig uppdaterad även när man är färdigutbildad, gå på nya kurser etc, men kan tänka mig att det inte är alla som engagerar sig så mycket som de borde...

Kommentarer
Postat av: Emelie

Man måste också se till vilket "uppdrag" som styr läraren. Styrdokumenten Lpo94 eller Lpfö98 som vi pedagoger följer idag ser väligt annorlunda ut mot Lgr80, Lgr68 eller Lgr62. Sen är det ju förstås inte alla människor som lämpar sig som lärare. Själv avskyr jag pedagoger som sysslar med en slags negativ ironi som barn inte alls förstår och endast blir kränkta av. Jag tror att man behöver ha hjärtat på rätt ställe och hyfsade värderingar som kommer överens med vårt uppdrag.

2010-07-24 @ 00:39:59
URL: http://busamedemla.se
Postat av: MOOOLLYS

Godnatt och sov så gott! :D:D

2010-07-24 @ 01:15:21
URL: http://mooollys.blogg.se/
Postat av: Jennyh ♡ Malta, mode & chihuahua

allt bra med dig?



ps. har en tävling i min blogg om du är intresserad.. örhängen i form av vingar :)

http://jennyh.se/2010/july/fly-with-me.html

2010-07-24 @ 01:27:24
URL: http://jennyh.se
Postat av: Jennyh ♡ Malta, mode & chihuahua

ja gjort själv :) kul att du tycker om dom :)

2010-07-24 @ 22:59:13
URL: http://jennyh.se
Postat av: Bella

Hej där!

Hittade den här bloggen för en stund sen och har suttit här som spikad! Som lärarstudent på GU tycker jag det är jättekul att läsa om hur det är hos er!

=)

2010-07-27 @ 12:07:01
URL: http://bellastyckotank.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Min profilbild