Vecka 35 (VT11)

Kring påsk fick vi ett par dagar egna studier, så det fanns utrymme att planera när man ville fira påsk och när man ville studera. Tors-fre hade vi halvdagar med didaktikseminarier. Nästa vecka är det VFU, så nu är det förberedelser som gäller!

I kursen samverkan planerar vi inför att intervjua minst ett barn och genomföra en observation, för att sedan analysera detta ur ett utvecklingspsykologiskt vis i en skriftlig rapport. Vi ska även leda en lek som redovisas muntligt.

I kursen didaktik får vi ganska fritt planera ett lite större moment än sist, kanske ett par lektioner där vi har ett mål om att något ska läras ut. Lektionerna ska planeras didaktiskt, genomföras och utvärderas. Detta redovisas sedan med hjälp av en photostory, ett inspelat bildspel på 10-15 minuter där vi berättar om hur vi tänkte och hur det gick, våra didaktiska idéer om förbättringar inför nästa gång.

Så nu börjar det bli lite på riktigt! Jag planerar en intervju om lärtillfällen, en observation om moralnivåer och en utematte-lektion om volymer med ett induktivt arbetssätt.

*pustar ut och tar helg*

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Min profilbild