Vecka 72-73 (VT12)

Som vanligt finns en hel del små helgdagar på vårterminen, i år fick vi ett hyffsat uppehåll för påsk med helt ledigt långfredag till annandag påsk, med tre omgivande hemstudiedagar så att man kunde resa från ön om man ville.

Med dessa studiedagar har jag kommit ifatt med en hel del litteratur, till exempel om koncentrationssvårigheter, diagnospsykologi och barn i utsatta livssituationer. Vi är nu inne i kursens andra moment som handlar om specialpedagogik och det är tunga ämnen som behandlas. Man vill suga upp så mycket kunskap som möjligt, de flesta håller med om att man knappast kan få tillräcklig specialpedagogisk kunskap som lärare!

Början och slutet av denna två-veckors period ramas in av föreläsningar och massor av gruppdiskussioner, och det behövs verkligen. Examinationen görs genom att vi lämnar in arbetsanteckningar från det vi läst i böckerna och diskuterat om i gruppen, det är också ett nytt arbetssätt som jag tycker verkar ganska bra. På det viset är högskolan ganska kreativ med att hitta på olika typer av examinationer, inte alltid traditionella salstentor utan även hemtentor, PM, muntliga redovisningar, grupparbeten, litteraturseminarium eller nu diskussioner med arbetsanteckningar.

Nästa vecka: Fältstudier!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Min profilbild