Vecka 74 (VT12)

Denna vecka var det fältstudier i fokus. På måndagen var vi på högskolan och pratade om kvalitativa intervjuer och förberedde ett undersökningsområde och intervjufrågor med vår arbetsgrupp. Våra frågor handlar bland annat om hur man (vi frågar både klasslärare, specialpedagoger och andra) definierar ordet specialpedagogik, hur man skiljer begreppen "elever med svårigheter" och "elever i svårigheter", samt vems ansvar det är att eleven får det stöd han/hon behöver.

Tis-tors var sedan fria att disponera för observationer på fältet, intervjuer och egna studier för att sätta resultaten på pränt. På fredag ska vi sedan träffas i gruppen och sammanföra alla resultat till en rapport och förbereda en redovisning för nästa vecka. En liten 1-veckas undersökning. Har gått bra hittills, jag var tillbaka i skolan istället för förskolan och det var kul att se hur det går för dem där och hur de arbetar.

In other news har jag insett att jag kan välja att läsa mina sommarkurser i sommar, ytterligare kurser nästa sommar och sedan ta examen efter sommaren 2013! Det är en termin tidigare än jag trodde, eftersom jag inte räknat med att mina sommarkurser kan slås ihop till en specialiseringstermin. Är jag redo att bli lärare om drygt ett år? Hua, läskig men spännande tanke. Vill jag läsa mer ämnesfördjupningar senare kan jag ju alltid gå tillbaka och göra det...

Mycket i tankarna. Trevlig helg snart!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Min profilbild